ABC investeert in X-ray om sneller verborgen fouten te ontdekken

Gezien de miniaturisering en het verhogen van de dichtheid van elektronica is het onontbeerlijk dat er gebruik gemaakt wordt van gespecialiseerde analyse tools. Zo kon een X-ray niet ontbreken in het gamma van ABC.

Maar waarom is een X-ray noodzakelijk in een vlot herstelproces?


ANALYSE VAN PRINTPLATEN

Dergelijk toestel kan gebruikt worden om bij moderne meerlagen printplaten één laag te isoleren voor analyse. Zo is het optekenen van een schema eenvoudiger en sneller.

Waar het vroeger nog mogelijk was om visueel alle printbanen te inspecteren omdat er maar twee lagen waren (bovenaan en onderaan) zijn er nu veel printen die makkelijk 32 lagen printbanen hebben en meer!


CONTROLE VAN SOLDEERVERBINDINGEN

De X-ray wordt ook veelvuldig gebruikt om soldeerverbindingen te controleren die enkel tussen het onderdeel en de printplaat zitten (BGA). Denk maar aan moderne processoren en DSP’s. Deze soldeerverbindingen krijgen het immers hard te verduren doordat een BGA component heel snel kan opwarmen. Hierdoor ontstaat mechanische stress door het uitzetten.


VERIFICATIE VAN COMPONENTEN

Ook wanneer er moeilijk te vinden componenten aangekocht worden, kan de echtheid geverifieerd worden door binnenin de component te kijken met de X-ray en dit te vergelijken met een gekend referentiecomponent. Zo kunnen we vermijden dat inferieure namaak terecht komt in uw machine.

Met ons X-ray toestel investeert ABC in de toekomst, uw toekomst!

Deel deze pagina op Sociale Media