"Repair Engineer is voor mij een droomjob."

Ze is 22 jaar, heeft een passie voor solderen en is net afgestudeerd als industrieel ingenieur elektronica. Graag stellen we jullie onze eerste vrouwelijke repair engineer voor:

Marlies ABC herstelling ingenieur

"Toen ik deze functie aangeboden kreeg, dacht ik dit is mijn ideale job! Op school vond ik solderen in het labo al veel leuker dan bezig zijn met het ontwerpen en programmeren van nieuwe elektronica. Mijn papa heeft eigenlijk elektronica aan mij geïntroduceerd. Hij is radio-amateur en zo kwam ik al van jongs af aan in aanraking met o.a. solderen.

Ik had nog nooit gehoord over een bedrijf dat industriële elektronica herstelt. Toen ik ABC leerde kennen, wist ik meteen dat repair engineer een droomjob voor mij zou zijn. Een job waarbij ik elke dag zou moeten programmeren op de computer, is niets voor mij. Tijdens mijn opleiding, volgde ik ook een aantal keuzevakken met mechanica, om zeker te zijn dat ik een job zou vinden die ik graag zou uitoefenen.

Hier vind ik het fantastisch dat ik enorm veel kan bijleren over alle soorten industriële elektronica. Het is een unieke kans, want als pas afgestudeerde weet je echt nog niet alles. Ik volg nu een interne opleiding bij ABC en elke dag ziet er verschillend uit voor mij. Zo heb ik al nieuwe soldeertechnieken en componenten leren kennen. Het is echt zo fascinerend om de baantjes op een printplaat te volgen en uit te pluizen hoe alles juist werkt. Vooral de oudere elektronica vind ik heel tof, tijdens mijn opleiding zagen we dit maar heel beperkt.

De sfeer in het elektronica labo zit echt heel goed bij ABC. Als vrouwelijke repair engineer voelde ik mij dan ook meteen welkom in de mannelijke groep, iedereen is snel om mij te helpen. Nu iedereen samen zit in het nieuwe labo, kan ik snel bijleren van alle collega's. De wereld van de industriële elektronica is zo uitgebreid en elke ingenieur heeft wel zijn eigen specialiteit. Het is niet alleen interessant voor mij dat iedereen nu samen werkt in één labo, hoe sneller we elkaar onze kennis kunnen doorgeven, hoe efficiënter en hoe beter we kunnen herstellen."

Ook interesse in een job als elektronica ingenieur? Neem dan hier een kijkje bij onze vacatures.

Deel deze pagina op Sociale Media